1 op 5 gezinnen heeft een alarmsysteem


Naar schatting heeft een op de vijf gezinnen vandaag een alarmsysteem in huis. In totaal zijn zo’n 800.000 alarmsystemen actief in ons land. Bovendien verbinden meer mensen hun systeem met een alarmcentrale. Hebben inbrekers het steeds minder begrepen op onze strenger beveiligde woningen?

De statistieken op de website van de federale politie spreken boekdelen. Het is de eerste keer sinds de millenniumwissel dat het aantal woninginbraken zo laag ligt. In 2015 noteerden we 67.000 inbraken, in 2016 waren er dat nog 56.400. De cijfers van vorig jaar lijken ook de goede richting uit te gaan: 25.335 woninginbraken halverwege 2017.

Preventiecampagnes maken ons de laatste jaren extra attent op onze veiligheid thuis. Tegelijkertijd neemt de kwaliteit van de bouwmaterialen alsmaar toe. Buitenschrijnwerk wordt moeilijker te overwinnen voor inbrekers, net als de technologie: alarmsystemen met sensoren, infrarooddetectoren, buitencamera’s, monitoring via smartphone. Het is steeds gemakkelijker en betaalbaarder om je eigen woning nauwlettend in de gaten te houden.


Meest recente posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Kunnen wij u helpen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen. Wilt u meer informatie over onze producten?

Contacteer ons